Implantologie

Implantologie heeft tot doel één of meerdere ontbrekende tanden te vervangen door tandimplantaten. Implantaten zijn kunstmatige wortels, meestal vervaardigd uit Titanium, die in het bot geplaatst worden. Als je de natuurlijke situatie zoveel mogelijk wil benaderen is een implantaat het meest aangewezen.

Het moderne implantaat heeft een schroefvorm, die in het bot wordt geschroefd. Deze schroef zal na verloop van tijd vastgroeien in het bot door een proces dat osseointegratie heet.

De indicatie kan verdeeld worden tussen vervanging van één tand, vervanging van meerdere tanden en vervanging van alle tanden.

  • Bij vervanging van een enkele tand zal er op het implantaat een kroon gemaakt worden.
  • Bij vervanging van meerdere tanden wordt een brug gemaakt maar het implantaat kan ook dienen als ondersteuning van een uitneembare constructie zoals een frameprothese.
  • Bij vervanging van alle tanden in een kaak kan de opbouw bestaan uit een vaste brug of een uitneembare prothese welke verankerd wordt op de implantaten door middel van bijvoorbeeld drukknoppen of een staaf-huls constructie.

Zo kunnen we voor u een duurzame oplossing aanbieden die functioneel en esthetisch een natuurlijke dentitie zoveel mogelijk benadert.

Tandartse Implantaat
Bij vervanging van een enkele tand wordt er op het implantaat een kroon gemaakt.

Met onze implantologen Jan Goijens en Kris Goijens in huis zijn wij steeds op de hoogte van de nieuwste trends en de laatste technologische ontwikkelingen. Implantologie behoort dan ook tot één van de kernactiviteiten van onze praktijk.

Zo maken we gebruik van de L-PRF techniek: Dit is een techniek waarbij er na bloedafname van de patiënt een fibrine substantie bekomen wordt die rijk is aan bloedplaatjes. Deze substantie kan als prop in een slecht helende wonde geplaatst worden maar kan ook in de vorm van een membraan gemodelleerd worden om een wonde af te dekken. Het is een veelbelovende techniek om wondes sneller te laten helen en ook sneller botherstel te krijgen om implantaten te kunnen plaatsen. Onze praktijk is mee op de trein gestapt van deze nieuwe evolutie om onze patiënten zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.

We werken daarbij steeds met de meest toonaangevende implantaatsystemen.

Volgende implantaatsystemen zijn in onze praktijk aanwezig: Anthogyr, Ankylos, Nobel Biocare, Astra, Straumann, Southern Implants.

Chirurgische ingreep bij de tandarts