Onze apparatuur

Loupebril

In onze praktijk werken we met een loupebril. Deze zorgt voor een vergroot en beter belicht werkveld. Hierdoor kunnen we nauwkeuriger werken. Daarnaast zijn ze ontworpen om de tandarts meer ergonomisch comfort te bieden.

AquaCare

Met het allernieuwste AquaCare toestel in onze praktijk kunnen we efficiënt en snel verkleuringen verwijderen (zoals bijvoorbeeld door roken). Het wordt ook ingezet om profylactisch te reinigen en voor preparaties van tandoppervlakten. Het is een patiëntvriendelijke oplossing waarbij er geen verdoving nodig is.

CBCT- 3D scan

Met behulp van een CBCT scan kan een 3D beeld van de kaken en omliggende weefsels gemaakt worden. Door deze innovatieve techniek worden diagnoses eenvoudiger gesteld en kunnen bepaalde behandelingen nauwkeuriger worden gepland en uitgevoerd.

Het maken van een scan is geheel pijnloos en binnen enkele minuten gemaakt. Tijdens de opname maakt de CBCT- scanner een cirkelbeweging rond uw hoofd. Een groot voordeel is de vermindering van de RX- stralen t.o.v. de klassieke CT- scan.

CBCT 3D- scan Tandartsen Klaverblad

Quicksleeper

De quicksleeper is een zo goed als pijnloos verdovingssysteem. Via een computergestuurd systeem wordt de verdovingsvloeistof toegediend, waardoor geen pijnlijke druk wordt opgebouwd en minder verdovingsmiddel nodig is.

Het verdoven gebeurt heel gericht en alleen waar nodig. Bovendien werkt de verdoving onmiddellijk en het geeft minder lang een verdoofd gevoel.

Quicksleeper Tandartsen Klaverblad

Trios-scanner

We maken gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van digitaal afdrukken. We werken met het allernieuwste intra- oraal digitaal afdruksysteem van Trios, dat ons helpt om de beste kwaliteit te bieden. De Trios mondscanner betekent poedervrij scannen en wordt ingezet bij verschillende indicaties. De gegevens worden digitaal verstuurd naar het laboratorium en met precieze nauwkeurigheid wordt er een perfecte opbeetplaat, onlay, kroon, implantkroon, brug of skeletprothese gemaakt. Alsook in de implantologie betekent dit een grote vooruitgang.

De Trios-scanner, een aanwinst voor onze praktijk en geen gebruik meer van pasta’s in de mond.

Microscoop

Door de sterke vergroting en de ingebouwde verlichting van een microscoop kunnen we gedetailleerd werken. Bij complexere behandelingen is een microscoop niet meer weg te denken.

Intraorale camera

Deze camera is een waardevolle ondersteuning tijdens tandheelkundige behandelingen. Met behulp van deze camera kunnen we u directe, visuele informatie geven betreffende specifieke problemen en behandelingen met uw tanden. U krijgt een duidelijk beeld over wat er zich in uw mond bevindt.

Isolite

Dit is een afzuigsysteem met een aanzetstuk van zacht en flexibel rubber. Het mondstuk op maat van uw mond is eenvoudig aan te brengen en weer te verwijderen. Het zorgt voor een optimale en veilige isolatie van uw tand. Uw tong kan niet in het werkgebied komen, het houdt de wang weg en beschermt de keelholte tijdens de behandeling. Het bijtblokje zorgt voor steun tegen de tanden, hierdoor kunt u uw kaak aangenaam ontspannen.

Isolite afzuigsysteem