Onze apparatuur

Loupebril

In onze praktijk werken we met een loupebril. Deze zorgt voor een vergroot en beter belicht werkveld. Hierdoor kunnen we nauwkeuriger werken. Daarnaast zijn ze ontworpen om de tandarts meer ergonomisch comfort te bieden.

OPG

Naast de gewone röntgenfoto’s kan er ook een overzichtsfoto gemaakt worden. Een orthopantomagram (afgekort een OPG) is een pijnloos radiografisch onderzoek van de tanden, de onder- en de bovenkaak. Het is een eenvoudige en snelle manier om een volledig overzicht te verkrijgen.

Orthopantomogram röntgen scanner

AquaCare

Met het allernieuwste AquaCare toestel in onze praktijk kunnen we efficiënt en snel verkleuringen verwijderen (zoals bijvoorbeeld door roken). Het wordt ook ingezet om profylactisch te reinigen en voor preparaties van tandoppervlakten. Het is een patiëntvriendelijke oplossing waarbij er geen verdoving nodig is.

Trios-scanner

We maken gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van digitaal afdrukken. We werken met het allernieuwste intra- oraal digitaal afdruksysteem van Trios, dat ons helpt om de beste kwaliteit te bieden. De Trios mondscanner betekent poedervrij scannen en wordt ingezet bij verschillende indicaties. De gegevens worden digitaal verstuurd naar het laboratorium en met precieze nauwkeurigheid wordt er een perfecte opbeetplaat, onlay, kroon, implantkroon, brug of skeletprothese gemaakt. Alsook in de implantologie betekent dit een grote vooruitgang.

De Trios-scanner, een aanwinst voor onze praktijk en geen gebruik meer van pasta’s in de mond.

Microscoop

Door de sterke vergroting en de ingebouwde verlichting van een microscoop kunnen we gedetailleerd werken. Bij complexere behandelingen is een microscoop niet meer weg te denken.

Intraorale camera

Deze camera is een waardevolle ondersteuning tijdens tandheelkundige behandelingen. Met behulp van deze camera kunnen we u directe, visuele informatie geven betreffende specifieke problemen en behandelingen met uw tanden. U krijgt een duidelijk beeld over wat er zich in uw mond bevindt.