Endodontie

tandarts-lummenAls de zenuw die doorheen de wortelkanalen van uw tand loopt, aangetast is, dient er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd te worden.

De wortelkanalen worden gereinigd, ontsmet en opgevuld. Dit vergt uiterst precisiewerk dat alleen correct kan worden uitgevoerd met behulp van een microscoop.

Hierbij wordt er gebruik gemaakt van rubberdam, een blauw doekje waarmee de tand wordt afgezonderd, om besmetting vanuit de mond te voorkomen. Rubberdam is dan ook de standaard voor elke wortelkanaal- en tandvulling in onze praktijk.

In de volksmond staat een wortelkanaalbehandeling ook beter bekend als “ontzenuwing”.  Het woord “endodontie” is afgeleid van het Grieks, zoals vele medische termen.  “Endo” betekent “inwendig” en “odont” betekent tand.

 

Beste patiënten,

Doordat wij onze maximum capaciteit bereikt hebben, nemen we tijdelijk geen nieuwe patiënten meer aan. Zo kunnen we onze huidige patiënten de hoogste kwaliteit en service blijven aanbieden.

Patiënten die sinds 2020 niet meer in onze praktijk zijn geweest voor een controle of tandheelkundige behandeling vallen hier ook onder.

Bedankt voor uw begrip.
Team Tandartsen Klaverblad