CBCT 3D- scan

Onze praktijk beschikt sinds kort over een CBCT 3D- scan. Voor een goede diagnose zijn röntgenopnames onmisbaar. Een gewone röntgenfoto geeft veel informatie maar soms niet voldoende.

Met behulp van een CBCT scan kan een 3D beeld van de kaken en omliggende weefsels gemaakt worden. Door deze innovatieve techniek worden diagnoses eenvoudiger gesteld en kunnen bepaalde behandelingen nauwkeuriger worden gepland en uitgevoerd.

De 3D beelden zijn een goed hulpmiddel bij het plaatsen van implantaten. Men krijgt zo zicht op de hoeveelheid kaakbot en waar implantaten mogelijk zijn. Belangrijke zenuwen worden in kaart gebracht zodat deze bij het plaatsen van implantaten kunnen worden vermeden. De scan wordt ook genomen om een gedetailleerd beeld te verkrijgen bij ontstekingen en onbegrepen pijnklachten.

Het maken van een scan is geheel pijnloos en binnen enkele minuten gemaakt. Tijdens de opname maakt de CBCT- scanner een cirkelbeweging rond uw hoofd. Een groot voordeel is de vermindering van de RX- stralen t.o.v. de klassieke CT- scan.

CBCT 3D- scan Tandartsen Klaverblad